KNIEHEVELSJe kniepedalen hebben dezelfde functie als je voetpedalen, nl het verhogen of verlagen van bepaalde snaren. Zorg er voor dat je tijdens het oefenen altijd al je kniepedalen hebt uitgezet. Wen je aan een vaste, comfortabele ‘zitpositie’ achter je instrument.
Zorg er voor dat je alle pedalen gemakkelijk kan bedienen, en dat je niet te ver met je knie naar binnen of naar buiten moet om de juiste toonhoogte te bereiken.
Wat je in het begin zult merken is dat je vaak tegelijk met de bewegingen van je knieën ook je voet en je enkel verdraait Verander eventueel de hoogte van je steelguitar of pas de stand van je kniepedalen aan. Je zult nu ook merken dat het oefenen van vooral je linker enkel belangrijk is, omdat je voet vaak moet blijven staan als je knie een pedaal bedient Het probleem met je rechterknie is de controle over je volumepedaal. Zodra je de rechterknie naar binnen of naar buiten draait, ben je geneigd ook je volumepedaal in te trappen. Zorg dat je comfortabel achter je instrument zit zodat je zo weinig mogelijk hinder ondervindt van deze moeilijkheid


E-mail verzonden