De pedal steel gitaar                 

Is om veel redenen een uniek instrument maar vooral vanwege de vele mogelijkheden die het instrument te bieden heeft, en dan zeker het portamento. 

Portamento is het glijden van de ene toon naar een andere, waarbij de begin- en eindtoon het duidelijkst doorklinken zonder dat noodzakelijkerwijs alle tussenliggende tonen worden gepasseerd. 

Hoewel een aantal instrumenten zoals de piano dit niet kunnen, zijn er meerdere instrumenten die dit wel kunnen, zoals de viool of de trombone, maar de pedal steelguitar is misschien het enige instrument dat volledige akkoorden kan spelen op deze manier. Dit betekent dat elke noot van een akkoord afzonderlijk in verschillende mate kan worden gewijzigd waardoor het ene akkoord soepel in een ander kan worden omgezet . 

Deze mogelijkheid is de unieke en karakteristieke eigenschap van de pedal steelguitar. Om dit te bereiken gebruikt de steelgitarist handen, voeten en knieƫn. Dit maakt het niet het makkelijkste instrument om te bespelen maar het is wel een instrument dat veel voldoening geeft. Het is helemaal aan te passen aan je eigen wensen (copedent)

De eindeloze mogelijkheden van het instrument kunnen bemoedigend werken en de moeilijkheid om te spelen is natuurlijk een uitdaging


HOPELIJK HELPT DEZE SITE JE EEN BEETJE OP WEGE-mail verzonden